onsdag 23 november 2011

recept igen!

För några år sedan hade vi en kock på jobbet som gjorde en helt fantastisk go soppa, "Puztasoppa" från Ungern. Men av någon anledning tog jag aldrig receptet (hur korkat som helst...) Men idag gjorde jag min variant med de ingredienserna som jag minns va i soppan, och trott eller ej, den blev faktiskt minst lika god!

Här kommer min variant på Ungersk soppa ;)

Hacka 2 små gula lökar. Riv 2 vitlöksklyftor. 
Riv 2 morötter på den grova sidan av rivjärnet.
Bryn alltsammans ett litet tag tillsammans med salt,
 peppar och paprikapulver.
Häll över i en gryta. 
Fräs färsen tillsammans med en grovhackad paprika
 (man kan ta fler om man vill..), salta, peppra och "paprikapulvra".
Häll över den brynta färsen & paprikan
 till morot-och lök fräset.  Tillsätt 3 msk tomatpuré.
Låt allt puttra tillsammans med 2-3 dl vatten, 
1 grönsaksbuljong och lite kalvfond. 
När det puttrat ett tag häll då i 2 dl cremefraiche 
(valfri fetthalt, jag hade lätt..)och lite matlgningsgrädde, låt puttra en stund till. (ju längre desto mustigare ;))

Servera med ett gott bröd, en klick creme fraiche och lite finhackad persilja!

Lycka till!


Idag förgyllde vi soppan med ett glas rött 
( det e ju trots allt "lillördag")

Nu kallar sängen!

Natti natt!
PoK!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar