torsdag 1 september 2011

Pallat päron!

Fast det e inte jag...Nä det e maken som har varit ute å pallat päron! Utanför firman finns det flera gamla "grå-päron-träd" och där nallar han päron så fort han kommer åt (å det e ofta..) Nu var kylen full med himmelska päron, så vad passade då bättre än att göra lite ingefärspäron, så himla gott! (Känns nästan som på stenåldern, mannen drog hem maten, å frun fick fixa till den, för visst va det så då!!? Eller?)


Detta behövs:
8 päron
en bit färsk ingefära
saften av 2 citroner
4 dl socker
4 dl vatten

Gör så här:
Koka upp vattnet tillsammans med den
skalade och skivade (tunt) ingefäran.
Tillsätt sockret och saften från 2 citroner.
Låt småkoka i 20 min.
Skala,dela och kärna ur päronen.
Lägg i päronen i lagen, sjud i 10 min under lock.
KLART!


PoK!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar